Bevers spotten in de Hellevoetse Vest

In Hellevoetsluis heeft zich drie jaar geleden een stelletje bevers gevestigd, in holen en een kleine burcht in en rondom De Vest. In de ochtendschemering kun je ze tegenkomen. Wil jij ze ook spotten? Ga gezellig mee op excursie!

Bevers op Voorne-Putten?

Deze excursie klinkt een beetje onnatuurlijk, maar niets is minder waar. Wat jaartjes terug was het al bijzonder als je beversporen ergens op Voorne-Putten ontdekte. Maar inmiddels planten deze beestjes zich heel goed voort en de 2/3e jaars jongen zoeken her en der leefruimte. Toch blijft een bever zien moeilijk te voorspellen. Het zijn nachtactieve dieren die overdag graag een tukkie doen. Verder verplaatsen ze zich vaak onder water, zeker in een door mensen bezochte omgeving.

Beverstelletje in Hellevoetsluis
Het beverstel woont in een kleine burcht aan de oostkant van De Vest. Vorig jaar waren er ook jonkies te bewonderen die al snel hun eigen baantjes gingen trekken. Soms zijn er dus meerdere bevers te zien. Als het goed weer is, zullen we ook nog een ommetje naar de oever van het Haringvliet maken waar al langer een ander stel verblijft en dat al heel wat werk verzet heeft.

Ze zijn waakzaam, maar laten zich heel goed bekijken, al moet je dan wel in de ochtendschemering op pad.

Grote kans om bevers te spotten
Kortom, heb je interesse? Kom mee, zeker 80% kans op een ontmoeting in 1 keer met onze grootste Europese knager. Je moet er wel voor in de ochtendschemering op pad, in dit geval verzamelen we om 06:30 uur op de parkeerplaats achter het gemeentehuis van Hellevoetsluis.

Afhankelijk van het weer en wat we onderweg meemaken, zullen we zo tegen 08:00 uur terug zijn. De eerste zingende en roffelende vogels zullen ons ook ongetwijfeld gaan begeleiden.

Meld je snel aan!

Kledingadvies: trek goed schoeisel aan en kom warm gekleed

Aanmelden: aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Mail of bel naar Gerrit Hijbeek: 06-22241294 of ger.ren@ziggo.nl

Datum & tijd
za 18 maart 2023 om 6:30
Vertrekplaats

Parkeerplaats achter het gemeentehuis, Oostzanddijk 26, Hellevoetsluis