Vogelexcursie Groene Jonker

Op zondag 21 mei organiseert Natuurvereniging Hollandse Delta een vogelexcursie naar de Groene Jonker (Zevenhoven), vlakbij de Nieuwkoopse Plassen. Ga je mee met onze vogelkenner Tom van Wanum?

Kledingadvies: trek goed schoeisel aan

Aanmelden: aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Mail of bel Tom van Wanum: 06-44694497 of tomvanwanum@xs4all.nl

Let op: hou de website goed in de gaten, want i.v.m. de coronacrisis is van tevoren niet te voorspellen of de excursie door kan gaan

Weide- en moerasvogels bewonderen

Vlakbij de Nieuwkoopse Plassen ligt de Groene Jonker; een waterrijk natuurgebied met een grote plas, ruisende rietkragen en natte graslanden. Deze afwisseling in natuur zorgt voor een bijzonder gezelschap van weide- en moerasvogels. Elk jaargetijde zijn ze in grote aantallen te bewonderen.

Jong natuurgebied

In het natuurgebied de Groene Jonker kun je heerlijk en er is veel te zien! De Groene Jonker is nog jong en het gebied is volop in ontwikkeling, maar er worden al veel bijzondere vogels gezien. Steltkluten, geoorde futen en zelfs het schuwe porseleinhoen zijn hier voorbeelden van.

Volop tijd om te kijken en luisteren

De wandelroute door het gebied is 3,3 km lang, dus we hebben alle tijd om overal stil te staan en naar de vogels te kijken en te luisteren.

Datum & tijd
za 21 mei 2022 om 7:00
Vertrekplaats

Verzamelen : Parkeerplaats McDonald’s Hoogvliet (Aveling/A15)