Vroege vogelexcursie Slikken van Flakkee

De Natuurvereniging Hollandse Delta organiseert weer een vroege vogelexcursie naar de Slikken van Flakkee, een natuurgebied aan de zuidkant van Goeree-Overflakkee. Wil je ook veel verschillende vogelsoorten spotten? Ga je dan mee naar de Slikken met onze vogelkenner Marja de Lange.

Natuurgebied vol verschillende vogelsoorten
De Slikken van Flakkee is een natuurgebied aan de zuidkant van Goeree-Overflakkee. Het grenst aan het grootste zoutwatermeer van Europa, de Grevelingen. In de Slikken vind je een zeer gevarieerde groep vogels: van de sprinkhaanzanger, nachtegaal, cetti’s zanger, goudvink, blauwborst, tot en met stelt- en weidevogels zoals de kluut, tureluur, kievit, veldleeuwerik en de graspieper. Dit gebied is dé kans om veel verschillende vogelsoorten de spotten dus! En daarnaast is ook de kans om reeën te zien, erg groot.

Wandelen door de Slikken van Flakkee
Het is niet voor niets een vroege vogelexcursie: we verzamelen om 05.30 uur op de carpoolplaats van Stellendam en rijden gezamenlijk naar de parkeerplaats vlak bij de Slikken. Hier vandaan maken we een wandeling door het gebied. Wij verwachten rond 11 uur weer terug te zijn bij de carpoolplaats.
Trek goede schoenen aan, en neem iets te drinken en misschien ook te eten mee. Een verrekijker, mocht u die hebben, is altijd handig. Wees bovendien alert op teken in dit gebied.

Verzamelen om 05:30 uur op de carpoolplaats Damweg, aan de zuidzijde van Stellendam. Daarna rijden we gezamenlijk naar het natuurgebied
Kledingadvies: trek stevig schoeisel of laarzen aan (zeker na een natte periode)
Aanmelden: aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Mail naar excursie.knnv@gmail.com

Datum & tijd
za 11 juni 2022 om 5:30
Vertrekplaats

Carpoolplaats Damweg, aan de zuidzijde van Stellendam