Cursus vogels leren kennen (vol)

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al iets meer over vogels weten. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat u deelgenomen heeft aan de beginnerscursus. De KNNV en het IVN hebben hun handen ineengeslagen om tot een leuke, leerzame en educatieve cursus te komen.
De cursus bestaat uit drie avonden met theorie en praktische oefeningen in het bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje en twee ochtendexcursies in de nabije omgeving.

Voorne is rijk aan vogels, dankzij de diversiteit aan landschappen, van slikken, polder, duingebied tot zee. In elk gebied zijn vogels te zien en te horen. Tijdens deze cursus gaan we in op de soorten die je met niet al te veel moeite zelf tegen kunt komen. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op groepen als (bos)zangvogels, weide- en watervogels, uilen en roofvogels. Ook gaan we dieper in op de achtergrond van het waarom deze soorten bij ons in de buurt leven.
Tijdens de avonden en ochtendexcursies ervaren we de verschillen in uiterlijke kenmerken maar ook het gedrag in hun biotoop en de zang.
Al met al wordt dit een boeiende vogelcursus waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de voorraad opgezette vogels in het bezoekerscentrum om een beter beeld te krijgen van snavelvormen, kleurverschillen, formaat en dergelijke.
De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de Natuurvereniging Hollandse Delta (een afdeling van de KNNV) en de plaatselijke IVN-afdeling.
Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten €35,- voor leden van de KNNV of het IVN en €42,50 voor niet leden.
Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze cursus. Geef u snel op want het aantal deelnemers is beperkt (minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers).
De cursus, die bestaat uit 5 bijeenkomsten, wordt op de volgende data gehouden:
Donderdagavond 30 maart, 6 en 13 april (19:30 – 22:00 uur) en de zaterdagochtend 1 en 8 april (07:00 – 11:00 uur).

Aanmeldingen voor de cursus kunnen voor 13 maart gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com