Beginnerscursus Houtachtigen

Wilt u meer te weten komen over de bomen en struiken in uw omgeving en wilt u nu ook wel eens weten waarom die struik een kardinaalsmuts genoemd wordt en wat het verschil is tussen een zomer- en een wintereik?  Of hoe die grote bomen het benodigde water tot boven in hun bladeren krijgen? En of zij ook last hebben van ziekten en plagen?

Deze en andere vragen komen aan bod in de beginnerscursus Houtachtigen, die twee jaar geleden gemaakt is door het IVN in samenwerking met de KNNV. Bij de eerste cursus in 2019 hebben we door de enorme aanmelding veel mensen helaas moeten teleurstellen. Door dit enorme succes kwamen we al snel tot de conclusie hem daarom nog een keer te geven. Toen kwam helaas corona, maar nu lijkt het tij te keren en willen we het in september nogmaals proberen.

De cursus bestaat uit twee avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen in het herkennen van bomen en struiken. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee excursies in de Duinen van Voorne waar onder leiding van boomexperts meer over de bomen en struiken in onze omgeving verteld wordt.

De kosten bedragen € 42,50 per deelnemer. Leden van IVN of KNNV betalen € 35,-
Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 18 zijn. De theorie en praktijk avonden worden gegeven op woensdag 15 en 22 september en de twee excursies zijn op zaterdagochtend 18 en 25 september. De avondprogramma’s in het bezoekerscentrum duren van 19.30 uur tot 22.00 uur en de excursies vertrekken om 10.00 uur vanaf datzelfde bezoekerscentrum en duren tot 12.00 uur.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Luc Coenen (06-16296225) of Jan Pluim (06-23622253)
Aanmeldingen kunt u richten aan cursus.knnv.ivn@gmail.com