Natuurgidsencursus 2025-2026

Is de nieuwe Natuurgidsenopleiding iets voor jou?
Met enthousiasme kondigt IVN afdeling Voorne-Putten Rozenburg aan dat zij in januari 2025 start met een nieuwe IVN Natuurgidsenopleiding. Deze unieke opleiding biedt jou als natuurliefhebber de kans om je te verdiepen in de prachtige natuur van je eigen omgeving en je te ontwikkelen tot deskundige natuurgids.

De natuurgids
De Natuurgidsenopleiding is een intensieve opleiding gedurende anderhalf jaar en combineert theorielessen met praktijk, waarbij je vaak op pad gaat om de natuur in al haar facetten te ontdekken. Daarbij ontwikkel je de vaardigheden om je kennis op een boeiende en toegankelijke manier met anderen te delen.
Als IVN Natuurgids speel je een belangrijke rol in het vergroten van het natuur- en milieubewustzijn bij het publiek. Je krijgt de kans om excursies te begeleiden, educatieve activiteiten te organiseren en allerlei mensen, jong en oud, te inspireren en te verbinden met de natuur. Door jouw inzet draag je bij aan een groenere en duurzamere toekomst.

Aanmelden
Is het wat voor jou om deze uitdaging aan te gaan en jouw passie voor de natuur te delen met anderen. Vraag dan een inschrijfformulier aan via ivn.voorneputtenrozenburg@gmail.com
Inschrijven kan tot 23 september. In oktober wordt je uitgenodigd voor een gesprek met leden van het opleidingsteam. Er kunnen 25 cursisten worden toegelaten.

Meer informatie kunt u vinden in de folder van deze cursus.

Informatiebijeenkomst
Voor meer informatie over de opleiding en wat je kunt verwachten, nodigen wij je van harte uit voor onze vrijblijvende informatiebijeenkomst op 18 september a.s. aanvang 19.30 uur in het bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, 3235 NK Rockanje. Hier krijg je de gelegenheid om kennis te maken met het programma, het opleidingsteam en is er volop gelegenheid tot vragen stellen.