Dagvlinders en libellen in de duinen bij Rockanje

Eind juli is een interessante tijd voor een dagvlinders- en libellenexcursie. Zomervlinders en tweede of derde generaties van sommige vroege vlinders vliegen dan nog volop en libellensoorten pieken in aantallen en soorten. Ga je mee op deze verrassende excursie van onze Natuurvereniging Hollandse Delta o.l.v. Ria Mellegers en Wim Prins?

Wanneer: zaterdag 20 juli 2024
Hoe laat: 14.00 uur – 16.00 uur
Verzamelen: Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje
Aanmelden:
is verplicht via excursie.knnv@gmail.com

Wat gaan we doen?
We doorkruisen ‘het Golfje’, of liever gezegd de ‘Heveringen’. Dit is voor de meesten wellicht geen onbekend terrein, maar het biedt toch vaak leuke verrassingen en dat kan ook haast niet anders in een terrein met veel beschutting, kruidenrijke grijze duintjes en interessante poeltjes. Het terrein is afgelopen jaren deels open gezaagd, waardoor het binnenduinkarakter een beetje is teruggekomen.

Welke vlinders en libellen spotten we?
We gaan in dit gebied op zoek naar de blauwe glazenmaker en kleine vuurvlinder, naar de grote keizerlibel en zwartsprietdikkopje en mogelijk een zwervende pantserjuffer, eikenpage of zuidelijke glazenmaker. En als deze mooie insecten niet allemaal in beeld komen, zou er zo maar een keizersmantel kunnen opduiken!

Benodigdheden
Alle vlinders en libellen zijn met het blote oog te spotten, maar een kijker erbij is altijd wel erg handig. Wij hebben een vlindernet en kijkpotjes bij ons en de nodige boeken met plaatjes, ter verduidelijking.

Ga je mee? Leuk, tot dan!

Datum & tijd
za 20 juli 2024 van 14:00 tot 16:00
Vertrekplaats

Bezoekerscentrum Tenellaplas