Plantenwerkgroep

De Plantenwerkgroep is een enthousiaste club plantenliefhebbers. We trekken er in het voorjaar en de zomer elke maandagavond op uit om planten te inventariseren in de regio. We laten ons graag verrassen door verwachte en onverwachte nieuwe vondsten.
In de herfst- en wintermaanden komen we bij elkaar in Bezoekerscentrum Tenellaplas om onze theoretische kennis uit te breiden. Onder het genot van koffie of thee en -vaak zelfgebakken- koek, determineren we bloeiende planten, mossen en takken. Ter afwisseling verzorgt een lid weleens de avond door een plantenquiz te doen of een fotopresentatie te houden.

Wil je een keer meedoen? Je bent van harte welkom. Raadpleeg hiervoor ons programma voor tijd en locatie. Voor vragen stuur je een mailtje naar plantenwerkgroephd@gmail.com.

Naast de inventarisatie- en determinatieavonden organiseert de Plantenwerkgroep ook cursussen in samenwerking met IVN voor leden en niet-leden. En tijdens de jaarlijkse excursie-estafette (augustus) nemen wij het onderdeel planten voor onze rekening.

Winterprogramma 2021-2022 Plantenwerkgroep KNNV afdeling Hollandse Delta

Gedurende het winterseizoen komt de plantenwerkgroep op maandagavonden bijeen in het bezoekerscentrum Tenellaplas. Tijdens de bijeenkomsten komen diverse onderwerpen aan bod. Zolang  het nog kan brengen we bloeiende planten of grassen op naam met behulp van een flora, om zo onze kennis van wilde planten te vergroten. Onderstaand treft u een overzicht van de data en de  onderwerpen aan. De deur van het bezoekerscentrum is open zo rond 19.45 uur en we beginnen om 20.00 uur. Belangstellende zijn van harte welkom.

Theo, Wim, Frans, Erik

DatumOnderwerp
11-okt-21Samenstellen winterprogramma en determineren planten
18-okt-21Determineren levend materiaal (bloeiende planten, grassen)